Otizm Spektrum Bozukluğu

Otizm Spektrum Bozukluğu
Otizm Spektrum Bozukluğu

Otizm; belirtilerinin yaşamın erken döneminde (ilk 3 yaş) görüldüğü nörogelişimsel bir bozukluktur.
? Sosyal-iletişimsel alanda belirgin yetersizlik ve sınırlı, tekrarlayıcı davranışlar ve ilgi alanları ile seyretmektedir.
? Otizmin poliklinikte en sık saptanan başvuru nedeni konuşma gecikmesi ile olmaktadır.
? Otizm tedavisinde en önemli basamak erken tanı ve erken başlanan özel eğitimdir.
? Özel eğitimle çocuğun sosyal-iletişimsel becerileri geliştirilmesi ve diğer alanlardaki yetersizliklerin giderilmesi hedeflenmektedir.
? Bu nedenle konuşma gecikmesi olan, sosyal-iletişimsel alanda yetersizliği ve sınırlı ilgi alanları, tekrarlayıcı davranışları olan çocukların gecikmeden bir Çocuk ve Genç Psikiyatristi tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.


 ➡ Otizm Farkındalık Günü Kapsamında Isparta Şehir Hastanesinde Çalıştığım Dönemde Kanal 32 Tarafından Yapılan Röportajdan Bir Kesit

Uzm. Dr. Emel ÖZEN

(...) Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldum. Uzmanlık eğitimimi 2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında tamamlayarak Isparta Şehir Hastanesi’nde uzman hekim olarak çalışmaya başladım. (...) Ağustos 2022 tarihinden Kasım 2023 tarihine kadar Manavgat'ta bulunan kendi kliniğimde danışanlarıma hizmet verdim. (...)

You may also like...